Járókeretek idősek számára

Járókeret idősek számára

Súlyos, gyaloglással kapcsolatos problémák esetén előfordulhat, hogy a klasszikus sétabotok támasza már nem elegendő, és akkor itt az ideje megvásárolni a járókeretet. Sokkal jobban enyhítheti a stresszes vagy legyengült lábak érzetét, és a vele való mozgás visszavezetheti az időseket az aktív élethez és a magasfokú önállósághoz.

A közönséges sétabotok a beteg testtömegének csak mintegy 25% -át képesek elviselni. Ez az arány azonban lényegesen magasabb a gyalogosoknál – 64%körül van. Ennek köszönhetően a helyesen kiválasztott járókeret jelentősen enyhíti a mozgás okozta fájdalmat, és maximális támogatást nyújt, amikor megfelelő terepen jár. Gyakran osztják a járókereteket otthoni és kültéri használatra alkalmas járókeretekre, de sok más kritérium szerint is feloszthatók. Tanácsot adunk, hogyan válasszuk ki a legjobb járókeretet az Ön igényeinek megfelelően, és megmutatjuk, hol lehet olcsón és gyakorlatilag azonnal beszerezni.

Járókeret idősek számára Felülvizsgálat

Milyen típusú járókeretek állnak rendelkezésre piacainkon?

Első pillantásra nehéz lehet gyorsan eligazodni, és kiválasztani a legjobb változatot olyan széles kínálatban, mint amilyen az időseknek szánt járókeretek kínálata. Azonban jó tudni, hogy idővel úgysem fogjuk elkerülni a járókeret cseréjét. Léteznek kezdőknek szánt járókeretet és olyak, amiket azoknak szántak, akik már hozzászoktak az ilyen típusú gyalogláshoz, és sokkal hosszabb és igényesebb útvonalakat szeretnének elvégezni minimális erőfeszítéssel.

Rögzített járókeretek időseknek mozgó kerekek nélkül

Ez egy alapvető járókerettípus, amelyet mindenkinek ismernie kell, akinek először szüksége van ilyen segédeszközre. Ideális a lakásban való mozgáshoz, mert könnyen hordozható, és a lábak gumi végeinek köszönhetően szilárdan a helyén marad. A szilárd keret maximális stabilitást biztosít. A járókeret méreteit a felhasználó magassága szerint választjuk ki.

Tippünk
– A kényelmesebb használat érdekében keressen gumik vagy műanyag, lehetőleg ergonomikus formájú fogantyúkkal ellátott járókeretet.

Összecsukható járókeretek időseknek

Ha a járókeretet csak alkalmanként használják, vagy a rokonokhoz való ellátogatásra, akkor egy összecsukható járókeret minden bizonnyal nagyon jó választás lesz. Ezt kényelmesen hordhatja a kezében vagy az autó csomagtartójában, vagy tárolhatja például az ágy alatt. Mindazonáltal ne feledje, hogy a terepet maximálisan hozzá kell igazítani a járókerethez – a feltétel különösen alaposan ragasztott szőnyegek, amelyek sarkába amúgy a járókeret könnyen megakadhatna.

Lépegető járókeret

Egy közönséges rögzített járókeretet emelni kell járás közben. A lépegető járókeretek azonban rendelkeznek olyan mechanizmussal, amely lehetővé teszi számukra, hogy együtt mozogjanak a felhasználóval. A felhasználó minden lépésnél egyszerűen előremozdítja a járókeret egyik oldalát. Többek között ez megkönnyíti az ajtókba vagy más keskeny terekbe való bemenetelt.

Tippünk:
Ha nagyon keskeny ajtóval rendelkező lakásban szeretne bemenni, akkor választhat extra keskeny profillal rendelkező járókeretet, de az ilyen típusok általában kevésbé stabilok, így biztosan nem alkalmasak azoknak, akik most kezdik a járókeretek használatát.

Járókeret időseknek 4 kerék

Rollátorok

Amint a felhasználó magabiztosabban kezdi érezni magát a gyalogláskor, lehetőség nyílik kerekes járókeret vásárlására. A kerekek száma és a használat célja szerint három kategóriába sorolhatók.

Kétkerekű rollátorok

Nagyon hasonlítanak a fix járókeretekhez, de a végén lévő kerekek megszabadítják a felhasználót a járókeret felemelésének és mozgatásának szükségességétől. Csak a járókeret hátsó lábait kell felemelni, amelyek azonban egyszerűen a földön pihenve biztosítják az azonnali stabilitást. Ezeknek a tulajdonságoknak a kombinációja biztosítja a maximális sima mozgást és csökkenti a feszültséget.

Az ilyen típusú járókerekhez általában kerekek vannak rögzítve, anélkül, hogy manipulálni lehetne velük oldalokra (mint például a bevásárlókocsik esetében). Különösen azoknak ajánlott, akiknek nagyobb problémái vannak az egyensúllyal, mint az alsó végtagokkal. Nem alkalmas lábgyengeségben szenvedő betegeknek – a járókeret megcsúszhat és a felhasználó eleshet.

Háromkerekű rollátorok

A plusz egy kerék, ebben az esetben, valóban jó döntés. A két rögzített oldalsó kerék mellett egy elülső oldalirányú elforgatást is kínáló kerék található. Ezért könnyen forgathatók, és a masszívabb kerek alkalmasabbak a szabadtéri terepen való mozgásra. Nagyon könnyen használhatók, de nem annyira stabilok. Ezért feltétlenül szükséges az első kerék fékének használata, amely biztosítja a rollátor biztonságos parkolását bárhol és bármikor.

Négykerekű rollátorok idősek számára

Ezt a típusú rollátort gyakran láthatjuk például az amerikai filmekben. Ez azonban nem feltétlenül olyan előnyös, mint első pillantásra tűnik. Nagyobb stabilitást biztosít, mint a háromkerekű rollátorok, de egy kicsit nehezebben is irányítható, különösen irányváltáskor. Ismét előnyösebbek azoknak a felhasználóknak, akiknek általában nehézségeik vannak az egyensúlyban tartással – ha járás közben támaszkodni kell a rollátorra, az kellemetlen csúszást és elesést eredményezhet az azt használó személy számára.

Tippünk:
– a pihenés alatti támaszkodás természetesen lehetséges – csak fékezze le a rollátort a fékekkel, a reteszelés lehetőségével.

A négykerekű rollátor idősek számára mind kültéri, mind beltéri változatban kapható – ezek elsősorban a szerkezet és a kerekek méretében és robusztusságában különböznek egymástól. Általában összecsukható modellek. Figyelembe kell vennie azonban nagyobb súlyukat (probléma például felszálláskor, tömegközlekedésnél).

Járókeretek idősek számára – kiegészítő felszerelések

Ezeket az orvosi eszközöket aszerint is választhatjuk, hogy milyen felszerelést kapunk hozzájuk. A járókeretek így maximálisan alkalmazkodhatnak használójuk életmódjához és szokásaihoz.

Járókeret idősek számára üléssel

A nagyon kényelmes és felhasználóbarát járókerettípusok általában üléssel vannak felszerelve, amely lehetővé teszi a kényelmes pihenést az utazás során, még akkor is, ha a padok általában nem állnak rendelkezésre. Annak érdekében, hogy a járókeret valóban szolgálja a célját, mindig figyelembe kell venni az ülés méreteit és a magasságát is. Ne feledje, hogy az ülés soha nem helyettesítheti a klasszikus széken való ülést! Nagyon nehéz lenne leszállni róla.

Járókeret idősek számára háttámlával

A nagyobb kényelem érdekében ülés közben lehetőség van levehető háttámlájú járókeret megvásárlására is, amelyek lehetővé teszik a felhasználó számára, hogy bármikor és bárhol teljesen pihenjen. Ez különösen praktikus lehet télen, amikor minden pad havas vagy foglalt.

Járókeretek idősek számára alacsony áron – hogyan?

A járókeret vásárlása nagyon drága dolog lehet, de nem érdemes rajta spórolni, vagy hosszabb használathoz alapvető járókeretet vásárolni kísérő kényelmi elemek nélkül. Hiszen egy idős ember kényelméről beszélünk, és nem néhány ezer megtakarított forintról!

Tippünk
– Az egészségbiztosítók hozzájárulása jó módja a megtakarításnak. Sok biztosító jelentős összegekkel járul hozzá ehhez a berendezéshez. Csak írja le a kiválasztott darab modellszámát, és kérdezze meg a biztosítótársaságot, milyen fizetési lehetőségek vannak. A személyzet javasolhat egy másik, a tulajdonságok szempontjából összehasonlítható darabot is. Ezt követően fel kell kérni az orvost, hogy állítson ki egy megfelelő utalvány a járókeret számára. A fizetés általában részleges, egyes esetekben akár teljes is. Több segítséget kap annál a biztosítónál, amelynél ügyfél.

Hol és hogyan vásároljon olyan járókeretet, amely biztosan megfelelő lesz?

Látogasson el a https://www.erteksziget.hu/ oldalra, ahol mindent megtalál, amire szüksége van.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.